Lasagne med grillade grönsaker

Förbered gärna lasagnen och gratinera den inför serveringen. Den grillade marinerade paprikan kan bytas ut mot 3-4 skivade lättstekta tomater.

1. Koka lasagneplattorna i rikligt med kokande saltat vatten, gärna i 2 omgångar, al dente, 4-5 minuter. Häll av pastan i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Låt sedan plattorna kallna utbredda på en handduk.
2. Fyllning: Ansa auberginen och zucchinin. Skär dem på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med oljan, använd gärna brödpensel. Grilla dem på medelstark värme 3-4 minuterm på var sida. Salta och peppra.
3. Skiva paprikorna.
4. Sätt ugnen på 225°. Dela lasagneplattorna längs med och varva dem i 3 lager med fyllningen och osten på ett ugnssäkert fat, obs med zucchinin underst! Ringla över lite olivolja.
5. Gratinera mitt i ugnen ca10 minuter. Garnera med basilikablad.

Recept från