Förbered gärna lasagnen och gratinera den inför serveringen. Den grillade marinerade paprikan kan bytas ut mot 3-4 skivade lättstekta tomater.

För 4 person(er)

Ingredienser

6 lasagneplattor gärna färska
200 g mozzarella skivad
1 msk olivolja

Fyllning

1 aubergine
2-3 zucchini ( ca 750 g)
0,5 dl olivolja
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 paprikor grillade, marinerade, på burk

Garnering

basilikablad

Lasagne med grillade grönsaker – gör så här:

  1. Koka lasagneplattorna i rikligt med kokande saltat vatten, gärna i 2 omgångar, al dente, 4-5 minuter. Häll av pastan i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Låt sedan plattorna kallna utbredda på en handduk.
  2. Fyllning: Ansa auberginen och zucchinin. Skär dem på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med oljan, använd gärna brödpensel. Grilla dem på medelstark värme 3-4 minuterm på var sida. Salta och peppra.
  3. Skiva paprikorna.
  4. Sätt ugnen på 225°. Dela lasagneplattorna längs med och varva dem i 3 lager med fyllningen och osten på ett ugnssäkert fat, obs med zucchinin underst! Ringla över lite olivolja.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca10 minuter. Garnera med basilikablad.