DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Lasagne al forno

En klassisk lasagne Al Forno lagas helst med både fläsk och blandfärs. I det här receptet adderas en köttfond för en ännu djupare och mustigare köttsmak. Lasagnen tilltalar både vuxna och barn och går alldeles utmärkt att frysa in – perfekt för de vardagar tiden inte räcker till!

1 h 20 min

Lasagne al forno – gör så här:

Köttfärssås

  1. Hetta upp en gryta. Lägg i smöret och bryn färsen tillsammans med fläsk, lök och selleri.
  2. Häll i de passerade tomaterna, fonden och örterna. Låt koka sakta i 20 min.
  3. Smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev mer fond.

Ostsås

  1. Häll i mjölk i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
  2. Blanda vetemjöl och kallt vatten.
  3. Rör i mjölblandningen i mjölken och låt sjuda i 5 min, rör hela tiden.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör i osten. Såsen får inte koka efter detta.
  5. Smaka av med muskotnöt, flingsalt och vitpeppar.

 

Lasagne

  1. Montera lasagnen genom att varva sås, fyllning och pasta i en ugnsfast form.
  2. Strö över riven parmesan och baka i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 225 grader.

Recept från