Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel

Tar lite tid men sköter sig själv i ugnen och blir supergott!

10 min + 5 timmar + 20 min i ugn

Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel

 

1. Sätt ugnen på 125 grader. Mortla koriandern och blanda den med salt, peppar, socker, rivet citronskal och -saft.

2. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck noga med aluminiumfolie. Massera in kryddorna i köttet. Stek mitt i ugnen ca 5 timmar, tills köttet nästan trillar isär.

3. Ta ut formen och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader.

4. Sila spadet från köttet, häll lite över köttet och spara 1 dl till yoghurtpotatisen. Låt köttet steka vidare mitt i ugnen 15–20 min, tills det fått fin färg och krispig yta.

5. Grovhacka pistaschnötterna och grovplocka myntan. Strössla lite av det över köttet och servera resten som tillbehör.

Recept från