Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel

Tar lite tid men sköter sig själv i ugnen och blir supergott!

Annonsen laddas.

10 min + 5 timmar + 20 min i ugn

Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel

 

1. Sätt ugnen på 125 grader. Mortla koriandern och blanda den med salt, peppar, socker, rivet citronskal och -saft.

2. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck noga med aluminiumfolie. Massera in kryddorna i köttet. Stek mitt i ugnen ca 5 timmar, tills köttet nästan trillar isär.

3. Ta ut formen och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader.

4. Sila spadet från köttet, häll lite över köttet och spara 1 dl till yoghurtpotatisen. Låt köttet steka vidare mitt i ugnen 15–20 min, tills det fått fin färg och krispig yta.

5. Grovhacka pistaschnötterna och grovplocka myntan. Strössla lite av det över köttet och servera resten som tillbehör.

Recept från Allt om Mat