Svartrötterna kokas med lite citron så de behåller sin ljusa färg.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

800 g lammytterfilé
800 g lammytterfilé
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl örter t ex basilika, timjan eller rosmarin, hackade
2 msk olivolja
500 g svartrötter
2 msk citron pressad

Äppelsalsa

2 röda äpplen
1 rödlök liten
0,5 dl vatten
1 kvist rosmarin
1 stjärnanis

1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt, peppar och örter. Lägg det i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen till 63° innertemperatur, ca 40 min.
2. Skala svartrötterna och skär dem i stora bitar. Koka dem  i lättsaltat vatten med citronsaft tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmostånd.
3. Salsa: Kärna ur och tärna äpplena. Skala och finhacka  löken. Koka äpple och lök i vattnet tillsammans med rosmarin och stjärnanis ca 5 min. Låt kallna.
4. Skär köttet i skivor och lägg upp på fat tillsammans med svartrötterna. Toppa med äppelsalsa och servera.