Lammytterfilé med potatis och romescosås

Lammytterfilé med örtpotatis och romescosås. En perfekt påskmiddag!

30 min

Lammytterfilé med potatis och romescosås

 

1. Häll av paprikan. Skala och halvera vitlöksklyftan. Mixa paprika, 1/2 vitlöksklyfta, mandelflagor, vinäger, 2 msk olivolja och 1 krm salt i en matberedare eller med en stavmixer.

2. Koka potatisen i saltat vatten.

3. Finhacka basilika och den sparade halva vitlöksklyftan. Blanda med 2 msk olivolja, 
2 krm salt och 1 krm peppar. Tillsätt dressingen till potatisen när den är kokt.

4. Putsa filén fri från hinnor. Krydda den runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

5. Stek köttet i 2 msk olja 6–8 min. Tillsätt 
1 dl vatten, lägg på lock och efterstek 10 min 
(innertemperatur 58–60° för rosa kött).

6. Ansa och skiva fänkålen tunt med kniv eller på mandolin. Lägg den i iskallt vatten 5 min så att den blir krispig. Häll av, blanda med rucolan.

7. Skiva lammet tunt. Servera med örtpotatis, romescosås, sallad och en klick yoghurt.

Recept från /LagaLätt