Lammstek med vit sparris och färskpotatis

Recept på lamm till påsk. Lammstek i ugn med honungsstekt vit sparris, syrlig dillkräm och färskpotatis med citron.

50 min + 2 1/2 timme i ugn

Lammstek med vit sparris och färskpotatis

 

1. Sätt ugnen på 100 grader. Gnid in lamm­steken med salt och peppar och bryn den runt om i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg steken i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen till 60 grader innertemperatur, beräkna 2 1/2–3 timmar. Låt steken vila ca 10 min innan den skärs i skivor.

Dillcrème:

2. Blanda äggulor, citronsaft, ­senap, dill och salt. Tillsätt oljan droppvis och mixa med mixerstav till en tjock crème.

Färskpotatis:

3. Skölj potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. ­Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. ­Ansa och strimla löken.

Vit sparris:

4. Skala sparrisen noga och skär bort 1 cm nederst på stjälken. Bryn sparrisen i smör i omgångar i en stekpanna ca 5 min, tills den är genommjuk med ett lätt tuggmotstånd. Tillsätt honung och salt och stek ytterligare ca 1 minut.

5. Värm potatisen i en kastrull med lök, smör, citronsaft och salt. Servera lammsteken med dillcrème, potatis och sparris.

Recept från