Lammstek med senapssås, bacon och kantareller

Recept på lammstek med senapssås, bacon och kantareller. Sås och kål kan förberedas och bara värmas. Lammstek och potatis smakar godast nystekt.

Lammstek med senapssås, bacon och kantareller

 

Gör så här:

Lammstek:

1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra lammsteken. Bryn den runt om i olivolja och smör. Lägg kött och timjan i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen till 58° innertemperatur ca 1 timme. Ta ut steken och låt den vila ca 15 min innan den skärs i skivor.

Potatis:

2. Höj ugnsvärmen till 225°. Skala mandelpotatisen och blanda den med salt och olivolja i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills den är mjuk och fått fin färg.

Senapssås:

3. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Stek svampen i olivolja ca 1 minut. Tillsätt bacon, schalottenlök och salt och stek ytterligare ca  3 min.

4. Häll på vin, vatten och fond och låt koka upp. Häll över i en kastrull och låt koka ca 5 min. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten. Rör ner redningen och låt koka upp. Blanda ner timjan och senap precis före servering.

Vitkål:

5. Skär vitkålen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Stek vitkålen i smör, ca 1 minut. Tillsätt honung, citronsaft och salt och stek ytterligare ca 3 min.

6. Servera lammet  med sås, potatis och vitkål.

Recept från