Lammspett

Marinerade spett av lammentrecôte serveras med en fänkålssallad och mathavre.

1 timme + 4 timmar i marinad

1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en plastpåse och blanda ner soja, vinäger, timjan och stött grönpeppar. Blanda om väl, knyt ihop påsen och lägg i kylen ca timmar men gärna 1 dygn.
2. Ansa och strimla fänkålen fint. Skala och finstrimla löken. Skala och grovriv morötterna. Blanda grönsakerna i en skål med salt. Låt den stå ca 1 timme.
3. Häll av salladen i ett durkslag och spola den snabbt i kallt vatten. Låt den rinna av och pressa ut vattnet lite lätt med handen. Blanda salladen med olja, vinäger och peppar. Blanda sist ner granatäppelkärnor.
4. Ta upp köttbitarna ur marinaden och trä upp dem, inte alltför tätt, på spett. Grilla över glödande kol eller i het grillpanna  ca 4 min på varje sida. Servera dem nygrillade med fänkålssalladen och mathavre.

Recept från