Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

När lammbitarna fått dra åt sig smak av koriander, vitlök och citron grillas de på spett och blir klara på ett kick.

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd Receptbild - Allt om Mat
Per Ranung

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

Ingredienser 4 personer

Lammspett
600 g lammytterfilé
2 tsk korianderfrön, hela
2 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 citron, rivet skal
2 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt
Vit bönhummus
1 förp vita bönor, (370 g)
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 msk citron, pressad
1/2 krm cayennepeppar
2 krm salt
2 msk olivolja
Sallad
70 g rucola
1/2 burk paprika, grillad (à 500 g)
1/2 burk squash, inlagd (à 530 g)
Tillbehör
libabröd

Tillagning: 30 min

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

 

1. Stöt korianderfröna i en mortel. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda koriander och vitlök med olja och citronskal. Skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda köttet med kryddblandningen och låt det dra till sig smakerna i rumstemperatur ca 5 min.

2. Bönhummus: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med olja och citronsaft. Krydda med salt och cayennepeppar. Rör ner yoghurten.

3. Sallad: Skär paprika och squash i bitar. Blanda bitarna med rucola.

4. Trä upp köttet på spett. Salta och peppra och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Servera lammspetten i libabröd med bönhummus och grönsaker.

Recept från