Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

När lammbitarna fått dra åt sig smak av koriander, vitlök och citron grillas de på spett och blir klara på ett kick.

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd Receptbild - Allt om Mat
Per Ranung

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

Ingredienser 4 pers

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
600 g lammytterfilé
2 krm nymald svartpeppar
2 tsk hela korianderfrön
1 citron, rivet skal
600 g lammytterfilé
Tillbehör
libabröd
Vit bönhummus
2 krm salt
2 msk olivolja
1/2 msk pressad citron
1/2 krm cayennepeppar
1/2 dl turkisk yoghurt
1 förp vita bönor (370 g)
Sallad
70 g rucola
1/2 burk grillad paprika (à 500 g)
1/2 burk inlagd squash (à 530 g)

Tillagning: 30 min

1. Stöt korianderfröna i en mortel. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda koriander och vitlök med olja och citronskal. Skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda köttet med kryddblandningen och låt det dra till sig smakerna i rumstemperatur ca 5 min.

2. Bönhummus: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med olja och citronsaft. Krydda med salt och cayennepeppar. Rör ner yoghurten.

3. Sallad: Skär paprika och squash i bitar. Blanda bitarna med rucola.

4. Trä upp köttet på spett. Salta och peppra och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Servera lammspetten i libabröd med bönhummus och grönsaker.

Recept från