Lammrostbiff med mangosås och vitlöksgratinerad klyftpotatis

På Öströö styckar man ut lammrostbiffen från steken. Den är mycket mör och har så fin smak att den inte behöver så mycket kryddor.

1. Kött: Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet och stek eller grilla ca 2 min per sida tills det fått färg. Lägg på ett ugnssäkert fat och efterstek mitt i ugnen till 62° innertemperatur, ca 15 min. Täck köttet med aluminiumfolie och låt vila. Höj ugnsvärmen till 225°.
2. Potatis: Skala potatisen och skär den i klyftor. Varva klyftorna i en smord ugnssäker form med vitlökspeppar och salt. Häll på grädden. Gratinera mitt i ugnen 30–40 min tills potatisen är mjuk.
3. Sås: Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda den med övriga ingredienser och låt koka upp.
4. Skär köttet i bitar och servera med klyftpotatis, mangosås och limegelé.

Recept från