Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan

Recept på lammköttbullar med kryddpeppar och timjan. Använd gärna ett matskedsmått doppat i vatten med lite olja för att få lika stora lammfärsbullar.

För 60 bullar:

Ingredienser

1 kilo lammfärs
2 ägg
2 msk gul lök riven
2 msk timjan hackad
1 msk dijonsenap
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar nymald
1 tsk kryddpeppar mortlad
3 msk olivolja

Tillbehör: 

rivet citronskal
timjan

45 minuter

Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan — gör så här:

  1. Blanda färsen med ägg, lök, timjan, senap, salt och kryddor. Forma till små bullar.
  2. Stek lammfärsbullarna runt om i olja på medelvärme i en stekpanna tills de fått yta och fin färg, ca 5 min .
  3. Strö över rivet citronskal och timjan.
Fler recept med: Buffé, Jul, Lamm, Övrigt, Påsk, Svenskt