Hetta upp den färdiga tomatsåsen med några stänk tabasco om du inte tycker att den är tillräckligt stark.

För 4 person(er)

Ingredienser

2,5 dl quinoa
5 dl hönsbuljong, tärning + vatten
1 lök gul
0,5 msk olivolja eller smör
1 tsk curry
8 lammkorvar (400 g)
1,5 dl färdig tomatsås, gärna stark
3 krm tabasco

Tillbehör:

300 g bönor gröna

1. Skölj quinoan under rinnande hett vatten 2?3 min. Koka upp hönsbuljongen och häll i quinoa. Koka den 15 min. Häll av vattnet.
2. Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja tillsammans med curry tills löken är genomskinlig. Blanda ner quinoa. Fräs under omrörning 2-3 min.
3. Stek korvarna. Blanda tomatsåsen med tabasco så att den får lagom hetta. Servera korv  och quinoa med tomatsås och bönor.

Ca 450 kcal per portion, 22 g fett, 18 g protein, 42 g kolhydrater