Lammkoftas med ingefära

Recept på lammkoftas med ingefära. Små örtkryddade lammfärs­bullar som ­serveras med goda tillbehör i pitabröd eller i salladsblad.

För 4-6 personer:

Ingredienser

500 g lammfärs
1 tsk salt
2 msk ströbröd
0,5 dl vatten
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta pressad
2 msk färsk ingefära riven
0,5 dl persilja hackad
2 krm svartpeppar nymald
2 tsk mynta ev
2 msk smör

Tillbehör:

pitabröd skuret i trekanter
gemsalladsblad
yoghurt
paprika- och valnötsröra
smulad fetaost
sumak syrlig krydda från Mellanöstern ev

20 minuter

Gör så här:

  1. Blanda färs, salt, ströbröd och vatten. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök, vitlök, ingefära, persilja, peppar och ev mynta.
  2. Arbeta färsen väl. Rulla små avlånga bullar. Stek dem i smör 6–10 min. Servera med tillbehören.

 

Fler recept med: Kött, Lamm, Övrigt