Vår praktikant Sari imponerade på oss alla med sin orientaliska lammgryta. Be om att få lammköttet skuret i mindre bitar redan i butiken så sparar du mycket tid och arbete när du lagar den här mustiga och goda grytan.

För 6 person(er)

Ingredienser

6 gul lök
3 vitlöksklyfta
1,5 kg lammrygg med ben skuren i mindre bitar (4x4cm)
2 msk olivolja
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 kanelstänger
0,5 g saffran
1 l vatten
2 hönsbuljongtärning
10 torkad aprikos
2 msk Maizena majsstärkelse
1 pkt korianderblad

Tillbehör

20 torkad aprikos
1 dl sötmandel skållad och rostad

1. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn köttet i olivolja i en gryta. Krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt lök, vitlök, kanelstänger och saffran. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Låt koka upp. Låt grytan sjuda under lock 1–1 1/2 timme tills köttet är riktigt mört.
3. Blanda i aprikoser. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och blanda i grytan. Låt koka upp och strö över korianderblad.
4. Servera grytan med aprikoser, sötmandel, couscous eller ris samt pita- eller tunnbröd.

Fler recept med: Barn och familj, Gryta, Lamm