Festlig gryta som passar lika bra att servera som lördagsmiddag.

För 4 personer

Ingredienser

500 g lammgrytbitar
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
3 dl vatten
1 rödlök
150 g skogschampinjoner
6 plommon
2 dl crème fraiche lätt
0,5 dl timjan hackad färsk

tillbehör

2 plommon
600 g potatis kokt

Lammgryta med plommon

 

1. Bryn köttet i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i en gryta. Häll på vattnet och låt koka 10-15 min.
2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i 1 msk smör och lägg över i grytan. Koka ytterligare ca 5 min.
3. Kärna ur och skär 4 plommon i bitar. Blanda ner dem och crème fraiche i grytan. Tillsätt timjan. Halvera och kärna ur 2 plommon. Servera grytan med plommonhalvor och kokt potatis.

Fler recept med: Gryta, Lamm, Smalt