Öströös goda ölkorvar gjorda på lamm sätter sting på husets egen lammgryta.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g lammkött benfritt, t ex bog eller stek
1 lök gul
2 msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 morötter
100 g ölkorv
150 g haricots verts
2 msk citron pressad
1 msk senap fransk
1,5 dl mellangrädde
1 tsk brun farin
1 msk gräslök hackad
1 msk persilja hackad
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk Maizena majsstärkelse

1. Skala och hacka löken. Stek kött och lök i smöret i en gryta. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Skala och skär morötterna i slantar. Låt dem koka med de sista 10 min.
2. Skär korven i bitar. Blanda ner korv, bönor, citronsaft och senap i grytan. Häll i grädden. Smaka av med farin, gräslök, persilja, salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt koka upp.
3. Servera med kokt potatis och myntagelé