Lammgryta med kanel och anissmak

Recept på lammgryta med kanel och anissmak. En gryta på lamm som bland annat passar fint till påsk. I lammgrytan har vi stekt tärnad lammrostbiff, det kan tyckas vara en lyxig styckningsdetalj att använda i gryta, men köttet är mycket mört och fint. Det går förstås också bra att använda grytbitar av lammbog eller lammrygg men då ska koktiden förlängas. Servera gärna den smakrika grytan med bulgur. Bulgur är krossat vete som ofta serveras till gryträtter, främst i de arabiska länderna.

Annonsen laddas.

Lammgryta med kanel och anissmak

 

1. Skär köttet i cm-stora tärningar. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.

2. Bryn köttet i olivolja i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Rör ner tomatpuré och råsocker och låt det fräsa i ca 2 min.

3. Tillsätt lök, vitlök, morot och rotselleri, salt, kalvfond, tomater, och kryddor. Låt koka ca 45 min med lock. Ta av locket och koka ytterligare ca 10 min, tomatsåsen reduceras och blir lite tjockare. Garnera med citronskal.

4. Servera lammgrytan med bulgur och sallad.

Recept från Allt om Mat