Lammgryta med aubergine och naanbröd

Recept på lammgryta med aubergine och naanbröd. Masalakrydda innehåller bland annat gurkmeja och spiskummin.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g lammkött benfritt, t ex av steken
2 auberginer (à 400 g)
2 gula lökar eller röda-
2 vitlöksklyftor
1 msk masalakrydda
2 hönsbuljongtärningar
ev strimlad koriander, persilja eller mynta
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

1 förpackning naanbröd (260 g)
2 dl turkisk yoghurt

15 minuter + 20 minuter koktid

Lammgryta med aubergine och naanbröd –gör så här:

  1. Putsa och skär köttet i bitar. Ansa och halvera auberginen. Skär halvorna i skivor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn köttet i 1 msk olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet i en gryta.
  3. Stek aubergine, lök och vitlök i 1 msk olja i stekpannan ca 3 min. Lägg över grönsakerna i grytan och krydda med masalakrydda. Häll över 4 dl vatten och smula i buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 20 min.
  4. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen. Strö örter över grytan och servera med naanbröd och yoghurt.