En mustig, spansk allt i ett-gryta som står färdig på bordet på en halvtimme. Servera gärna en bit spansk ost efteråt.

För 4 personer

Ingredienser

600 g potatis mjölig
2 gul lök
2 chorizo helst lamm
2 msk olivolja
5 dl vatten
2 msk ox- och vinfond koncentrerad
2 tsk rosmarin
600 g lammstek skivad
600 g lammstek skivad
2 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
2 msk persilja hackad
0,5 dl svarta oliver

Lammgryta från Rioja

 

1. Skala och klyfta potatis och lök. Skär chorizon i skivor. Fräs det i hälften av oljan i stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, fond och rosmarin. Låt grytan koka ca 10 min.
2. Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitöken. Salta och bryn köttet i olja i stekpannan. Fräs vitlöken.
3. Lägg ner kött, vitlök, persilja och oliver i grytan. Låt allt koka ca 10 min till. Servera.

Fler recept med: Barn och familj, Gryta, Lamm