I receptet här är det bara lite currypasta, vilket ger en ganska mild currysmak. Den som vill kan förstås krydda upp grytan med mer curry.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g lammentrecôte
0,5 msk rapsolja
1 gul lök finhackad
1 msk currypasta
1 burk tomater krossade
1 dl vatten
1 tsk salt
300 g zucchini

Tillbehör

1 burk naturell yoghurt helst turkisk, grekisk, eller matlagningsyoghurt.
4 ris kokt, portioner

20 min

1. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet på hög värme ca 1 min så att alla bitarna får färg runt om.
2. Blanda ner den finhackade löken samt currypastan och sänk till medelstark värme. Stek alltsammans ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och salt. Låt grytan koka utan lock ca 10 min.
3. Ansa och skär zucchinin i 1 cm stora kuber. Blanda ner dem och låt grytan koka ytterligare ca 5 min.
4. Servera grytan med ris och en klick naturell yoghurt.