Lammfilé som serveras med päron i äppelsky.

För 4 portioner

Ingredienser

208 g spagetti
2 lammytterfilé (ca 500 g)
2 lammytterfilé (ca 500 g)
4 päron, gärna ekologiska
3 vitlöksklyftor
3 dl färskpressad äppeljuice t ex Tropicana
1 msk kycklingfond
olivolja
salt, citronpeppar
1/2 kruka färsk oregano

20 min

Lammfilé med päron i äppelsky

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Krydda lammfiléerna med 3 krm salt och 2 krm citronpeppar. Bryn dem i 1 msk olivolja ca 4 min på varje sida.

3. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Finhacka  vitlöken och fräs i 1/2 msk olivolja på medelvärme i en panna. Lägg i päronbitarna och låt fräsa med 2 min.

4. Häll över äppeljuice och fond, låt sjuda ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm citronpeppar. Blanda såsen med nykokt pasta.

5. Servera med skivad lammfilé. Toppa med några kvistar färsk oregano och några droppar olivolja.