Färskpotatissalladen kan varieras med andra grönsaker, till exempel morötter, kålrabbi och fänkål.

För 4 personer

Ingredienser

400 g lammfärs
1 msk vatten
1 msk citron pressad
1 tsk spiskummin mald
1 tsk salt
1 msk olivolja

Sallad:

600 g färskpotatis
300 g blomkål
1 rödlök
3 msk citron pressad
1 tsk salt
1 msk persilja hackad

Lammfärsspett och färskpotatissallad

 

1. Skölj och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryt blomkålen i buketter och låt den koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden. Låt potatis och blomkål rinna av och svalna.
2. Skala och skiva rödlöken. Blanda potatis, blomkål och rödlök med citronsaft, salt och persilja. Låt marinera ca 15 min.
3. Blanda färsen med vatten,
citronsaft, spiskummin och salt. Fördela färsen på 8 grillspett. Stek dem runt om i olivolja ca 8 min.
4. Servera färsspetten med potatissalladen.