Indisk currypaste lyfter köttfärssåsen till sydligare breddgrader. Och de kanelrostade ­morötterna... Måste provas.

För 4 portioner

Ingredienser

4 morötter
1 msk rapsolja
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin hel
1/2 tsk flingsalt
300 g lammfärs
2 msk currypasta
1 msk curry
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 dl basmatiris till servering
2 naanbröd till servering

30 min

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka riset enligt anvisningen på ­förpackningen.
3. Skala och skär morötterna i stavar. Blanda dem med olja, kanel och spiskummin i en ugnssäker form och rosta i ugn 20 min. Salta.
4. Fräs färsen med currypaste och curry. Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtär­ning. Rör om och låt puttra under lock 10 min.
5. Värm naanbröden i ugn eller mikro, skär dem i snittar och servera.

595 KCAL/PORTION
19 g fett, 25 g protein, 78 g kolhydrater