Lammfärslimpa med apelsin- och morotspuré

Den sötsyrliga smaken på morotspurén passar perfekt till lammfärsen.

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med crème fraiche och 1 1/2 salt. Forma färsen till en smal, lång limpa och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, tills den är genomstekt.
2. Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt morötterna rinna av och mixa dem med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med apelsinsaft och salt. Blanda i timjanen.
3. Ansa och halvera champinjonerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
4. Servera lammfärslimpan i skivor, med morotspuré, champinjoner och potatis. Garnera med timjan.

Ca 540 kcal per portion
26 g fett 34 g protein
40 g kolhydrater 

Recept från