Lammfärslimpa med apelsin- och morotspuré

Den sötsyrliga smaken på morotspurén passar perfekt till lammfärsen.

Lammfärslimpa med apelsin-  och morotspuré Receptbild - Allt om Mat
Lina Eriksson

Lammfärslimpa med apelsin- och morotspuré

Ingredienser 4 person(er)

1,5 tsk salt, + 1/2 tsk salt
2 msk smör
200 g skogschampinjoner
1 dl lätt crème fraiche
600 g lammfärs
Puré:
0,5 tsk salt
500 g morötter
1 msk apelsin, pressad
1 dl lätt crème fraiche
1 msk timjan, hackad
Tillbehör:
600 g potatis, kokt
Garnering:
timjan

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med crème fraiche och 1 1/2 salt. Forma färsen till en smal, lång limpa och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, tills den är genomstekt.
2. Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt morötterna rinna av och mixa dem med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med apelsinsaft och salt. Blanda i timjanen.
3. Ansa och halvera champinjonerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
4. Servera lammfärslimpan i skivor, med morotspuré, champinjoner och potatis. Garnera med timjan.

Ca 540 kcal per portion
26 g fett 34 g protein
40 g kolhydrater 

Recept från