Stora pitabröd kan man köpa i utländska matbutiker.

För 4 personer

Ingredienser

Kebab:

600 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Morotssallad:

4 morötter (ca 400 g)
1 msk citron pressad
1 krm spiskummin
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

1 romansalladshuvud
4 pitabröd stora tunna eller
8 vanliga pitabröd
1 färsk mynta kruka
1 silverlök eller gul färsk lök
2 dl turkisk yoghurt
citronklyftor

Lammfärskebab i pita med morot och mynta

 

1. Morotssallad: Skala och riv morötterna på den grova delen av rivjärnet. Smaka av morötterna med citronsaft, spiskummin, salt och peppar.
2. Kebab: Lägg grillspett i blöt om du använder träspett. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda med färs, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 avlånga rullar och stick in spetten.
3. Grilla spetten runt om på grillen 5-6 min.
4. Lägg salladsblad på pitabröden. Lägg på morotssallad, myntablad, skivad lök och lammfärsspett. Servera med yoghurten och citron att pressa över köttet. Rulla ihop och ät som en wrap.