Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Recept på lammfärsfrikadeller i tomatsås. Färska svenska tomater i en mustig sås med lammfrikadeller. Välj gärna olika tomatsorter och färger i såsen.

Annonsen laddas.

30 min

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

 

  1. Skär 5 tomater i bitar och mixa dem med mixerstav. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och häll på de mixade tomaterna. Tillsätt tomatpuré,  socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.
  2. Koka pastan. Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till runda bullar. Lägg bullarna i såsen och sjud utan lock ca 5 min.
  3. Tärna 3 tomater. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner tomattärningar och oregano i såsen.
  4. Servera frikadellerna med kokt pasta blandad med spenat och grovriven parmesanost. Garnera med den sparade oreganon.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat