Det här är en mild variant av chili con carne som går hem även hos de minsta. Servera gärna med ris för en mer mättande middag.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g lammfärs (eller nötfärs)
400 g vitkål
2 gula lökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 pkt tomater krossade, gärna med örter
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)

Tillbehör

200 g baguette
200 g baguette
1 påse blandad sallad (150 g)

1. Strimla vitkålen. Skala och hacka löken.  Fräs färs, kål och lök utan extra matfett i en gryta. Krydda med salt och peppar och tillsätt tomatkross. Låt koka under lock ca 15 min.
2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i grytan och låt puttra ytterligare 2-3 min.
3. Servera grytan med baguette och sallad.