Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis

Saftiga lammfärsburgare som kan förberedas fram till gratineringen, praktiskt och lätt till många.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis

 

1. Börja med sötpotatisen. Skala och skär den och löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.

2. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.

3. Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.

4. Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.

5. Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung och servera med sötpotatisen och sallad.

Recept från