Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis

Saftiga lammfärsburgare som kan förberedas fram till gratineringen, praktiskt och lätt till många.

Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis Receptbild - Allt om Mat
Ann Lindberg

Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis

Ingredienser 10 portioner

1 st gul lök, stor
4-5 st vitlöksklyftor
3 st äggulor
smör till stekning
1,3 kg lammfärs
salt och nymalen peppar
Sötpotatisen:
3 msk olivolja
rosmarin, två repade kvistar
5 st sötpotatisar
2 st röda lökar
salt och nymalen svartpeppar
Till gratinering och servering:
1,5 dl flytande honung
sallad
10 st chèvre, i skivor

1 Börja med sötpotatisen. Skala och skär den och löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
2 Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
3 Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.
4 Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
5 Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung och servera med sötpotatisen och sallad.

Recept från