Lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås

Recept på lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås. Rätten går bra att förbereda ­dagen före servering. Värm sås och köttbullar var för sig.

 

40 minuter

Gör så här:

  1. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Hacka salviabladen. Fräs lök, vitlök och salvia i olja ca 3 min. 
  2. Tillsätt färska tomater, burk-tomater, buljongtärning och salt. Koka under lock på låg värme ca 30 min. Häll tomatsåsen i en ugnssäker form.
  3. Lammfärsbullar: Skala och finhacka vitlöken. Blanda färs, vitlök, ägg, salt och peppar. Rulla till bollar. Bryn dem runt om i olja. Lägg bullarna i tomatsåsen. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga lammfärsbullarna ca 20 min. 
  4. Garnering: Stek salviabladen snabbt i olja och strö dem över köttbullarna. 

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson

Recept från