Lammfärsbiffar med tsatsiki i pitabröd

En rätt som barnen brukar uppskatta, lite tacokänsla över det hela, var och en skapar sin egen rätt av det man själv gillar.

1. Blanda färsen med pressad  vitlök, vatten, ajvar, kryddor, persilja, citronskal, salt och peppar.
2. Forma färsen till 4 stora biffar. Pensla dem med olja och grilla dem 4-5 min på varje sida i grillpanna.
3. Tsatsiki: Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Strö på salt. Låt stå ca 10 min. Pressa ut vattnet. Blanda gurkan med yoghurt och pressad vitlök.
4. Skölj salladen. Skär tomater och gurka i skivor. Skala och skär rödlöken i ringar.
5. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor i grillpanna. Skär ett snitt i pitabröden och fyll dem med sallad, tomater, gurka, rödlök, tsatsiki och lammfärsbiffar.

Recept från