Lammfärsbiff med ljummen ärtsallad

Senapen som är smaksatt med röd paprika och vitlök passar mycket bra till lamm. 

1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt.
3. Blanda lammfärsen med  1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar.
4. Grilla biffarna ca 5 min per sida.
5. Blanda mini fraichen med senap och smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
6. Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.

Recept från