Lammentrecôte med syrlig äppelsallad

Köttet serveras med en syrlig äppelsallad. Välj svenska äpplen t ex Gravensteiner eller Aroma.

1. Putsa köttet från hinnor men låt lite fett sitta kvar. Krydda runt om och klipp över timjan.
2. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i het panna.
3. Stick en stektermometer mitt i köttet och lägg i en form. Ställ in i ugnen och stek ca 30 min tills innertemperaturen är 60° för rosa kött eller 63° för genomstekt.
4. Låt köttet vila på en skärbräda 10 min innan det skärs upp.
5. Äppelsallad: Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor.
6. Skala löken och skär i tunna ringar. Fräs lök och äpple i olja, tillsätt citronsaft och honung. Krydda. Äpplena ska inte bli mosiga utan behålla lite spänst. Servera med vetesallad, svartrötter och varma körsbärstomater.

 

30 min + 30 min i ugn

Recept från