Lammentrecôte med örter och rostad tomatdressing

Recept på lammentrecôte med örter och rostad tomatdressing. En lättlagad och matig bufférätt med ugnsrostade tomater.

30 minuter + 30 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Hacka örterna. 
  2. Gnid in köttet med 2 msk olja. Rulla det i örterna och krydda med salt och peppar. 
  3. Halvera vitlöken. Bryn kött och vitlök runt om i smör och 1 msk olja i en het stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och fördela tomaterna runt om. 
  4. Tillaga mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 56°, beräkna ca 30 min. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min. 
  5. Mosa fyra av de ugnsbakade vitlöksklyftorna med en gaffel. 
  6. Repa 1/4 av tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt de mosade vitlöksklyftorna, vinäger, olja och stekskyn från köttet. Rör ihop till en grov dressing. 
  7. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Garnera med de ugnsrostade tomaterna och ringla över tomatdressingen. Strö några lavendelblomskvistar runt om och servera med bearnaisedressing. 

 

Recept från