Lammentrecôte med bulgur- och rucolasallad

Bulgursallad serveras ofta i länderna i Mellanöstern och kallas där för tabbouleh.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 150°. Bryn lammentrecôten i smör i en varm stekpanna runt om. Krydda med salt och peppar.
2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Stek färdigt i ugnen till innertemperatur 60°, ca 15 min. Eller stek skivor av lammsteken ca 2 min per sida i stekpanna.
3. Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med salt enligt förpackningens anvisning. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skala och hacka löken. Hacka persiljan grovt.
4. Blanda grönsakerna med bulgur och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Vänd ner rucolasallad.
5. Servera lammentrecôten med salladen och citronklyftor.

Recept från Allt om Mat