En burgare med mycket smak och kryddor från köken runt Medelhavet.

För 4 st

Ingredienser

400 g lammfärs
2 msk basilika hackad, färsk
1 vitlöksklyfta pressad
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 zucchini
1 msk olivolja + 1 msk
0,5 tsk salt

Chèvreröra:

100 g fransk getost, chèvre
1 dl lätt crème fraiche
1 krm svartpeppar

Servering:

körsbärtomater, oliver, rucolasallad
4 vitt bröd skivor

Lammburgare med chèvreröra

 

  1. Arbeta ihop färs, basilika, vitlök, ägg, 1 tsk salt och peppar till en smidig färs. Forma till fyra burgare.
  2. Mosa osten och blanda med lätt crème fraîche och peppar.
  3. Skiva zucchinin och pensla med 1 msk olivolja och stek eller grilla dem. Salta med 0,5 tsk salt.
  4. Pensla burgarna med olivolja och stek dem ca 3 min på varje sida. Servera burgarna på bröd. Toppa med stekt zucchini, chèvreröra, tomater och oliver. Servera med rucolasallad.