Lamm tandoori sizlar

Recept på indiska rätten lamm tandoori sizlar. Låt köttet ligga länge i marinaden för att få god och mustig smak.

50 min + 1 dygn i marinadDavis

Lamm tandoori sizlar

1. Skär lammet i bitar, ca 2×2 cm. Blanda köttet med kryddorna i en plastpåse. Låt köttet ligga i kylen ca 24 timmar.

2. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i smör ca 5 min. Tillsätt krossade tomater, nötter och socker. Låt koka ihop utan lock ca 5 min. Ta upp kanelstången. Mixa med mixerstav till en slät sås. Rör i grädde, vatten och yoghurt. Krydda med salt. Låt koka ytterligare ca 15 min under lock.

3. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Halvera tomater och citron.

4. Trä upp köttet på spett och krydda med salt och peppar. Pensla kött och grönsaker med olja.

5. Grilla spett, grönsaker och citron 5–10 min på grillen eller i grillpanna. Servera med tikkasås, ris och yoghurt.

Recept från