Lakritsglassen blandas med hallon strax före servering. Lägg upp i portionsglas, servera med citronflarn.

För 6 person(er)

Ingredienser

6 äggulor
5 dl mellangrädde
1,5 dl strösocker
0,5 tsk lakritsessens
200 g hallon
2 msk florsocker

Flarn (ca 18 st):

3 msk smör
2 msk strösocker
3,5 msk vetemjöl
0,5 citron rivet skal

Lakritsglass med hallon och citronflarn

1. Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud blandningen under vispning tills den tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och blanda i lakritsessensen. Låt kallna.
2. Frys blandningen i glassmaskin.
3. Citronflarn: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl och citronskal. Rör till en jämn smet.
4. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut smeten i tunna längder på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Lossa flarnen försiktigt och låt dem kallna plant.
5. Blanda hallon och florsocker. Rör ner hallonen i glassen. Servera genast med citronflarn till.