Lågtemperaturstekt kyckling

Recept på lågtemperaturstekt kyckling. Filéerna blir otroligt möra, saftiga och välsmakande. Perfekta i sallad, på buffébordet eller på matiga mackor. Bra att ha på lut i frysen hela sommaren.

3 timmar

Lågtemperaturstekt kyckling

 

1. Sätt ugnen på 90 grader. Ta fram 8 fryspåsar av bra kvalitet. Lägg 2 bröstfiléer i varje påse och krydda med 1 msk finhackad timjan, 1⁄2 msk finhackad rosmarin, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i varje påse. Blanda om så filéerna får kryddor runt om.

2. Pressa ut så mycket luft som möjligt ur påsarna och knyt ihop dem. Lägg dem bredvid varandra i en långpanna. Ställ i mitten av ugnen ca 3 timmar. Knyt upp en påse och kolla innertemperaturen i en av filéerna. När den är 68 grader är den klar. Låt kycklingfiléerna svalna i sina påsar. Frys in dem som ska frysas när de kallnat.

Recept från