Grönsakerna till relishen ska stå för att mjukna ca 2 timmar innan de blandas med färskosten.

För 4 wraps

Ingredienser

4 tortillabröd, gärna fullkorn
1 bacon (140 g)
1 kyckling grillad
2 avokador
8 salladsblad

Relish:

1 gurka bit (ca 10 cm)
0,5 morot liten
0,25 rödlök
0,5 dl rapsolja
1 msk balsamvinäger
0,5 msk lime pressad
1 tsk senap söt
0,5 msk honung
2 krm salt
200 g philadelphiaost

1. Relish: Halvera gurkan och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i tunna halvmånar. Skala och grovriv moroten. Skala och skiva löken tunt.
2. Lägg grönsakerna i en skål och rör ner olja, balsamvinäger, limesaft, senap, honung och salt. Låt stå i kylskåpet ca 2 timmar så att grönsakerna mjuknar.
3. Låt grönsakerna rinna av i en sil och hacka mycket fint. Blanda hacket med osten och rör tills det blir mjukt.
4. Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.
5. Bre cirka hälften av relishen på tortillabröden. Lägg på salladsblad, kyckling och avokado.  Klicka på resten av relishen och strö över bacon. Rulla ihop till wraps och linda in rullarna i  smörgåspapper.

Fler recept med: Frukost, Lunch, Mackor