Recept på riktigt god wokad kyckling med nudlar. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag och skölj med kallt vatten så att de inte klibbar ihop sig.

För 4 portioner

Ingredienser

250 g kycklingfilé
250 g äggnudlar okokt
1 paprika
300 g broccolibuketter
2 msk rapsolja
1 dl vatten
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja

Kryddsås:

5 msk soja
0,5 msk rödvinsvinäger
3 tsk färsk ingefära riven
3 vitlöksklyftor pressade
2 tsk flytande honung

Kycklingwok med nudlar – gör så här:

  1. Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter.
  2. Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
  4. Bryn kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.
  5. Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd.
  6. Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen), häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp.

Krispiga grönsaker

Hacka och skär alla ingredienser i förväg. När man börjar steka ska det gå undan för att grönsakerna ska behålla sin krispighet.

Barnalternativ

Woka kycklingen separat. Servera med råa grönsaker och ris eller nudlar till.