Kycklingwok med cashewnötter är en snabbgjord rätt där du kan variera grönsakerna efter tillgång.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfilé
5 salladslökar
1 broccoli (250 g)
1 liten squash
2 msk olja
1 påse cashewnötter (80 g)
1 dl ljus eller japansk soja
2 msk farinsocker
2 krm svartpeppar nymald
1-2 röda spanska pepparfrukter

Tillbehör

kokt ris

Kycklingwok med cashewnötter

  1. Strimla kycklingfilén tunt. Skär salladslöken i bitar, dela broccolin i små buketter. Kärna ur squashen och skär den i bitar.
  2. Hetta upp wok eller stor gryta med olja. Woka kycklingen ca 3 minuter i riktigt het panna tillsätt nötterna mot slutet.
  3. Tillsätt lök, broccoli, squash, soja, farinsocker och peppar. Woka runt ytterligare några minuter. Smaka av.
    Skiva pepparfrukten tunt och garnera med den.