Här serveras man soppa och wok samtidigt. Woken doppas i soppan innan den äts.

För 2 person(er)

Ingredienser

Wok:

1 kycklingfilé
0,5 purjolök liten och strimlad
1 paprika strimlad
1 vitlöksklyfta finhackad
2 krm salt
1 krm chilipeppar
1 tsk olja
3 dl wokgrönsaker

Soppa:

2 msk thai kycklingfond koncentrerad
6 dl vatten
1 tsk chilifrukt finhackad
1 tsk ingefära färsk och riven
50 g äggnudlar
2 msk persilja hackad

1. Wok: Strimla kycklingköttet fint. Strimla purjolök och paprika.
2. Woka kycklingen i olja tillsammans med vitlök. Salta och peppra. Tillsätt purjolök, paprika och wokgrönsaker och stek snabbt ihop.
3. Soppa: Blanda fond och vatten i en kastrull. Tillsätt chili och ingefära. Hetta upp buljongen och lägg ner nudlarna. Koka dem 2 min eller enligt tiden på förpackningen.
4. Strö över persilja och servera genast. I annat fall måste nudlarna tas upp ur buljongen tills det är dags att äta, annars suger nudlarna åt sig för mycket buljong. Servera woken till soppan.