Kyckling och chorizo är en supergod kombo! Här på spett tillammans med rostad färskpotatis och romesco. Romesco är en superenkel och allsidig röra som passar till allt i sommar!

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé utan skinn
300 g rå chorizo spansk
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 citron

Potatissallad:

1 kilo färskpotatisar små
2 msk olivolja + 1 msk
2 rosmarinkvistar
3 vitlöksklyftor
1 msk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald
70 g babyspenat
2 dk kalamataoliver
1 dl sötmandlar rostade, saltade , gärna rökta
70 g manchegoost lagrad

Snabb romesco:

1 burk semitorkade körsbärstomater (180 g)
200 g paprika grillad, inlagd
0,5 vitlöksklyfta
1 dl sötmandel rostad
1 dl manchegoost eller parmesanost, riven lagrad
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

40 minuter + 30 minuter i ugn

Kycklingspett med spansk chorizo, rostad färskpotatis och romesco – gör så här:

  1. Potatissallad: Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och lägg den hel på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Strö över repad rosmarin. Krossa vitlöken och blanda med potatisen. Krydda med flingsalt och peppar.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen fått fin färg. Låt svalna lite. Vänd ihop potatisen med spenat, oliver och mandlar. Riv över osten.
  3. Tärna kycklingen, ca 3 x 3 cm. Skär korven i 2 cm tjocka skivor. Varva kött och korv på spetten. Pensla med olja. Krydda med salt och peppar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halvera den och grilla med snittytan nedåt ca 3 min. Grilla spetten på indirekt värme (vid sidan av glöden) ca 7 min, tills de är genomgrillade.
  4. Romesco: Låt tomaterna rinna av. Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser i en mixerskål och mixa till en röra.
  5. Servera spetten med potatissallad och sås.

kycklingspett-med-chorizo