Pancetta är ett saltat och lufttorkat sidfläsk från Italien. Det kan vara svårt att hitta här hemma, men annars går det också att använda vanligt bacon.

För 8 st

Ingredienser

3 kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
3 rosmarin kvistar, färsk
9 pancetta eller bacon, skivor
9 grillspett av trä
1 msk olivolja

Tillbehör

4 plommontomater
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk olivolja

1. Dela varje kycklingfilé på längden i 3 delar, salta och
peppra. Lägg en rosmarinkvist på varje bit. Rulla en skiva
pancetta runt om kycklingen och rosmarinkvisten och tryck
ett spett. Stek spetten gyllenbruna i olivolja i en stekpanna.
2. Servering: Sätt ugnen på 200°. Värm spetten ca 10 min. Skiva tomater så att det täcker ett serveringsfat. Salta, peppra och ringla över olivolja. Lägg spetten ovanpå tomaterna.