Kycklinginnerfiléer säljs både frysta och  färska. De är möra och saftiga och blir fina på spett.

För 4 personer

Ingredienser

450 g kycklinginnerfiléer
4 mynta kvistar
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal och saft
1 krm salt + 1 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
1 rödbeta
3 dl bulgur, grovkornig
1 gurka
2 dl yoghurt turkisk

Garnering:

mynta

Kycklingspett med rödbetsbulgur och gurkyoghurt

 

1. Skär bort senan som sitter i ena änden av innerfilén och halvera filéerna. Plocka bladen av myntakvistarna. Blanda kycklingbitarna med mynta, olja, citronskal, citronsaft, 1 tsk salt samt peppar. Låt stå 10-15 min.
2. Skala och skär rödbetan i små tärningar. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen och låt rödbets­tärningarna koka med från början.
3. Skala gurkan slarvigt, halvera och kärna ur den. Skär den i grova bitar. Blanda med yoghurt, smaka av med 1 krm salt.
4. Trä upp kyckling och myntablad på fyra spett. Stek eller grilla dem på medelvärme, ca 5 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur och gurkyoghurt. Garnera med mynta.