Snabb och enkel rätt som passar bra till både vardag och fest. Den går att förbereda, men vänta då med att blanda jordgubbarna i salladen.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
2 citroner
4 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
800 g galia- eller cantaloupemelon
500 g jordgubbar
150 g fetaost

Tillbehör

40 g bröd/person

20 min

1. Skär kycklingfiléerna i 2 x 2 cm stora bitar, eller skär ­lårfiléerna i tre delar.
2. Skölj citronerna i ljummet vatten, riv skalet och pressa saften. Blanda 2 msk citronskal, 4 msk citronsaft, 4 msk olivolja, salt och peppar i en skål. Häll hälften av dressingen över ­kyckling- bitarna och blanda om. Låt stå.
3. Halvera och gröp ur melonen. Skär den i klyftor, skala och dela dem i bitar. Ansa jordgubbarna och klyfta dem. Blanda melonbitar och jordgubbar i en skål med resten av dressingen. Smula fetaost över.
4. Hetta upp grillen. Trä kycklingbitarna på spett och grilla dem runt om ca 10 min. Servera med melonsallad och bröd.

Fler recept med: Övrigt