Kycklingspett med citron och kapriscrème

Så enkelt och så gott. Potatis  som krossas grovt och blandas med lite creme fraiche och pepprig rucola.

1. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Trä upp kycklingen på 8 små träspett.
2. Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen grovt. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Grovhacka rucolan och blanda i moset. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
4. Grilla spetten i grillpanna runt om ca 8 min tills kycklingen är genomstekt. Servera kyckling-spetten med mos och sås. 

Ca 410 kcal per portion, 16 g fett, 30 g protein, 35 g kolhydrater

Recept från