Recept på kycklingspett med citron och kapriscrème. Så enkelt och så gott. Potatis som krossas grovt och blandas med lite creme fraiche och pepprig rucola.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
0,5 vitlök king solo
1 msk olivolja
1 tsk salt + 1 tsk + 1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald + 1 krm + 1 krm svartpeppar
800 g potatis
50 g rucola
1 dl lättcrème fraiche + 1 dl lättcreme fraiche
3 msk kapris
1 msk citron pressad

Kycklingspett med citron och kapriscrème – gör så här:

  1. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Trä upp kycklingen på 8 små träspett.
  2. Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen grovt. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Grovhacka rucolan och blanda i moset. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Grilla spetten i grillpanna runt om ca 8 min tills kycklingen är genomstekt. Servera kyckling-spetten med mos och sås.

 

Ca 410 kcal per portion, 16 g fett, 30 g protein, 35 g kolhydrater