Spetten går bra att äta kalla, men är läckrast varma eller ljumma.
Använd små bambuspett.

För 20 spett

Ingredienser

900 g kycklingfilé
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika

Marinad

2 dl matlagningsyoghurt
0,75 dl färsk ingefära grovriven
2 krm mald kanel
3 vitlöksklyftor pressade
1 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipeppar
1,5 msk farinsocker
2,5 tsk salt

1. Skär kycklingköttet i cm-stora bitar. Lägg bambuspetten i blöt.
2. Dela paprikan och skär bort hinnor. Skrapa bort kärnor och skär den i bitar.
3. Blanda ihop marinaden och lägg ner kycklingbitarna i den. Se till så att det kommer marinad runt varje bit. Låt dem marinera 1 timme eller mer. Sätt ugnen på 225°.
4. Trä upp kött och paprika på grillspett. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Stek spetten mitt i ugnen ca 10 minuter.