Arabisk pita köper man i invandrarbutiker.
Hittar man det inte det går det lika bra med mjukt tunnbröd eller vanligt pitabröd.

För 2 person(er)

Ingredienser

0,5 msk citronsaft pressad
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk salt

Auberginekräm:

1 aubergine (325 g)
1 vitlöksklyfta liten
2 msk mini fraiche 5 %
0,5 msk citronsaft pressad
0,5 tsk salt

Tillbehör:

0,5 gurka (175 g)
0,5 rödlök (50 g)
2 msk citronsaft pressad
1 tsk strösocker
1 grönsallad kruka, eller isbergssallad
2 tomater (150 g)
3 pitabröd gärna arabisk pita (180 g)

1. Sätt ugnen på 250° och grill.
2. Dela kycklingfiléerna på längden och trä upp på spett.
Pressa över citronsaft och vänd runt kycklingspetten i kryddblandningen.
3. Auberginekräm: Ansa, skölj och halvera auberginen på längden.
Grilla den mjuk på grillen eller lägg den med skalet upp på plåt med bakplåtspapper. Grilla den högt upp i ugnen ca 10 minuter. Vänd och grilla 5 minuter
till. Låt svalna lite innan auberginen skalas. Mixa aubergineköttet tillsammans med övriga ingredienser i en mixer eller matberedare.
4. Tärna gurkan fint. Skala och strimla rödlöken fint. Lägg dem i var sin skål och häll på 1/2 msk citronsaft samt 1/2 tsk socker på var och en, och vänd runt. Strimla ev salladen och tärna tomaterna.
5. Grilla kycklingen på grillen eller i övre delen av ugnen i ca 7 minuter, vänd efter halva tiden.
6. Servera kycklingspetten med auberginekräm, gurka, rödlök, sallad, tomat och pitabröd.

Ca 440 kcal, varav ca 5 g fett, 63 g kolhydrater, 34 g protein.