Kycklingsoppa med grönsaker

Kycklingsoppa med grönsaker. I USA serveras soppan ofta med det tunn-brödsliknande brödet Matze. Bryt sönder brödet och ät som krutonger i -soppan. Gott på sportlovet!

Annonsen laddas.

30 min

Kycklingsoppa med grönsaker

1. Skala och hacka löken. Tärna morot och palsternacka smått. Strimla sellerin. Fräs alltihop i 2 msk olja i en stor gryta eller kastrull ca 3 min.
2. Tillsätt vatten och fond. Koka upp.
3. Putsa och skölj av kycklingen i kallt vatten så att inte soppan blir grumlig. Tillsätt kyck-lingen och låt småkoka ca 10 min.
4. Lyft upp kycklingen ur buljongen och strimla sönder den med en kniv eller med händerna. Lägg tillbaka kycklingen i soppan och krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
5. Servera soppan rykande het och vänd ner strimlad persilja strax före servering. Servera gärna soppan med tunnbröd.

Recept från Allt om Mat